Wat is hyaluronzuur?

Geplaatst op

Hyaluronzuur is een stof die van nature ook in je lichaam voorkomt. Er zijn daarom ook zeer weinig mensen die een allergische reactie op hyaluronzuur hebben. Dat is wel anders met bijvoorbeeld pollen, waardoor veel mensen in de zomer last hebben van hooikoorts. Hyaluronzuur wordt ook gebruikt voor fillers. Als je hooikoorts hebt, hoef je niet bang te zijn voor een allergische reactie op hyaluronzuur. Hooikoorts verhoogt de kans op een allergische reactie op deze stof namelijk niet. Overweeg je dus om fillers te laten zetten? Dan is hooikoorts geen reden om daar vanaf te zien.

Fillers met hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een stof die vocht opneemt. Wanneer je ouder wordt, houd je lichaam vaak minder vocht vast. Dat is ook een reden dat je gezicht bijvoorbeeld wat meer in kan zakken. Door middel van fillers met hyaluronzuur kun je bijvoorbeeld je gezicht weer wat voller maken. Fillers kunnen op veel plekken worden toegepast. Zo kunnen fillers bijvoorbeeld in de lippen geplaatst worden, maar ook rond de ogen, in de wangen of zelfs in de kin. Wanneer je onzeker bent over je uiterlijk, zou je hierover in gesprek kunnen gaan met een specialist.

Verwar hyaluronzuur niet met botox

Veel mensen halen fillers en botox door elkaar. Dat is echter onterecht, want botox en fillers leveren een heel ander effect op. Botox is een stof die ervoor zorgt dat bepaalde spieren niet meer samentrekken. Rimpels die het gevolg zijn van spiersamentrekkingen zullen minder worden met behulp van botox. Botox is geen lichaamseigen stof, terwijl hyaluronzuur dat wel is. Bovendien hebben fillers geen invloed op je spieren.

Meer informatie over fillers?

Wil je graag meer informatie over fillers? Dan is het een goed idee om je eens te laten informeren door een specialist. Een specialist kan je precies vertellen hoe een behandeling met fillers werkt. Bovendien kan een specialist je ook vertellen waar de fillers ingebracht moeten worden om het gewenste resultaat te krijgen. Zo weet je goed waar je aan toe bent als je deze behandeling wilt ondergaan. In een professionele kliniek zijn altijd hulpmiddelen aanwezig voor als je toch een allergische reactie krijgt. Het komt echter zelden voor dat iemand een allergische reactie heeft op hyaluronzuur, omdat het een lichaamseigen stof is.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen graag mensen aan informatie over hooikoorts en astma. Ook andere onderwerpen behandelen we in onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ astma-hooikoortstest.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden