Voordelen van de cosmetische tandarts

Geplaatst op

Voordat je behandeling bij de tandarts krijgt wordt er eerst een uitgebreide lijst voor je uitgedraaid die je moet invullen. Daarin staan allerlei vragen over je gezondheid. Bijvoorbeeld of je rookt of een allergie hebt. Je kunt gewoon invullen dat je een pollenallergie hebt, dit heeft over het algemeen geen invloed op de mogelijkheden als het gaat om behandelingen. Altijd even met de tandarts overleggen. In deze blog willen we vooral aandacht besteden aan de verschillende voordelen die de cosmetische tandarts voor je heeft. Tandarts Amsterdam helpt je graag verder met de nodige behandelingen. 

Tanden bleken 

Wanneer je gele tanden hebt en je vind het niet mooi, dan is het mogelijk om je tanden te laten bleken. De tandarts heeft een speciale gel voor. Het gaat dan om peroxide gel. Het is eenvoudig voor de tandarts om te bepalen hoe licht je tanden kunnen worden met de gel. De hoeveelheid peroxide wordt dan aangepast in de gel. We raden je altijd aan om te gaan voor een natuurlijke witte kleur voor je tanden. Ook maakt de tandarts gebruik van een speciale lamp die het licht gaat schijnen op het bitje waar de gel in zit, die je in je mond hebt. Dat is onderdeel van het proces van het tanden bleken. 

Beugel achter de tanden 

Tegenwoordig is het mogelijk om een beugel achter je tanden te laten plaatsen. Deze onzichtbare beugel maakt het voor volwassenen ook bijzonder interessant om een beugel te nemen wanneer ze daar behoefte aan hebben, omdat hun tanden niet mooi recht staan. Natuurlijk is het helemaal niet verplicht om een beugel te nemen als jij totaal geen problemen hebt met je gebit. Wanneer het wel hinderlijk wordt als tanden schuin staan, bijvoorbeeld met schoonmaken, dan is een beugel dus mogelijk.

Facings laten zetten 

Een erg populaire behandeling tegenwoordig en supereffectief, is het laten zetten van facings. Dit zijn op maat gemaakte schildjes rond je tanden, bestaande uit composiet of uit porselein. Ze maken het mogelijk om tanden te corrigeren wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld wanneer deze schuin staan of verkleurd zijn. We raden je aan om eerst je tanden te laten bleken als je dit zou willen en daarna pas facings te laten zetten, omdat de laatste niet meekleuren met het bleken.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen graag mensen aan informatie over hooikoorts en astma. Ook andere onderwerpen behandelen we in onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ astma-hooikoortstest.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden