Notice: Undefined index: already_logged in /home/astma/domains/astma-hooikoortstest.nl/public_html/includes/config.php on line 382

Notice: Undefined variable: SESSION in /home/astma/domains/astma-hooikoortstest.nl/public_html/includes/config.php on line 393
Astma en Hooikoortstest | Gezond eten

 

 

 

Gezond eten

Voldoende bewegen en gezond eten kunnen u helpen om op een gezond gewicht te komen en te blijven. Wie te zwaar is, heeft een grotere kans om astma te krijgen en is dan meestal vaker en erger benauwd dan iemand met een gezond gewicht. Als u overgewicht heeft en benauwdheid door astma wilt verminderen, is het belangrijk om te proberen af te vallen.

Bent u benieuwd of u een gewicht heeft dat bij u past? Een eenvoudige manier om daarachter te komen is door uw BMI (Body Mass Index) te berekenen. Onder andere op de website van het Voedingscentrum kunt u dit eenvoudig doen door uw leeftijd, lengte en gewicht in te vullen. U ziet dan gelijk of u een gezond gewicht heeft. Ook de omtrek van uw taille geeft hier informatie over. Op voedingscentrum.nl kunt u hier meer over lezen. Op deze website staat ook wat volwassenen en kinderen aan voeding nodig hebben en vindt u recepten en adviezen over het aanleren van gezondere eetgewoonten.

Als u gewicht kwijt wilt raken en behoefte heeft aan begeleiding en advies bij het afvallen, zou u met uw huisarts kunnen overleggen of een verwijzing naar een diëtist zinvol is. Op de website van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten kunt u meer lezen over voedings- en dieetadvies en wat een diëtist voor u kan betekenen. Ook kunt u op deze website een diëtist zoeken bij u in de buurt.


 © 2021 Astma-hooikoortstest