Notice: Undefined index: already_logged in /home/astma/domains/astma-hooikoortstest.nl/public_html/includes/config.php on line 382

Notice: Undefined variable: SESSION in /home/astma/domains/astma-hooikoortstest.nl/public_html/includes/config.php on line 393
Astma en Hooikoortstest | Informatie over astma en hooikoorts

 

 

Informatie over astma en hooikoorts

Astma en hooikoorts zijn allebei luchtwegaandoeningen. Dit betekent dat de luchtwegen reageren op bepaalde stoffen die u met de lucht inademt.

Bij astma zorgt dit voor een voortdurende ontsteking en vernauwing van de luchtwegen. Hierdoor kan er minder lucht door de luchtpijpvertakkingen (bronchien) naar de longen en wordt u kortademig.

Bij hooikoorts (allergische rhinitis) zijn de bovenste luchtwegen met name door allergie ontstoken. Dit geeft vooral chronische neusklachten die het ademen door de neus moeilijker maken. Benauwdheid is dan ook vaak een gemeenschappelijke klacht bij astma en hooikoorts.
 

Klachten op tijd herkennen

Steeds meer mensen krijgen astma en hooikoorts, vooral - jonge - kinderen. De kans dat u allergische luchtwegklachten krijgt, is groter als u een of meer familieleden heeft met astma, hooikoorts en/of allergie. Als u hooikoorts heeft, loopt u bovendien een grotere kans om astma te krijgen en omgekeerd. Heeft u astma en hooikoorts, dan kan de hooikoorts de astmaklachten verergeren. Daarom is het belangrijk om astma en hooikoorts tijdig te herkennen en (in combinatie) te behandelen.

Deze website bevat uitgebreide informatie over astma en hooikoorts. Ook vindt u hier adviezen hoe u astma- en hooikoortsklachten kunt voorkomen en verminderen.
 

Doe de astma-hooikoortstest

Vanaf nu kunt u op deze site een wetenschappelijk bewezen en geteste vragenlijst invullen om te kijken of u mogelijk astma en/of hooikoorts heeft. U krijgt na het invullen ook een eerste behandeladvies waarmee u naar uw huisarts kunt gaan.

 


 © 2021 Astma-hooikoortstest